آنچه در این مطلب می خوانید:
مناقصات سیم و کابل به جهت رشد بالای تقاضای سیم و کابل یکی از مهمترین بخشهای صنعت کشور بوده و سهم قابل توجهی از مراودات اقتصادی کشور را تشکیل میدهد. امروزه صنعت سیم و کابل یکی از پر سودترین صنایع از نظر اقتصادی است. استفاده از تجهیزات الکتریکی و برقی در دنیای مدرن یکی از دلایل شکوفایی این صنعت در تمام جهان است به طوری که ۱۰ شرکت برتر تولید سیم و کابل در دنیا در سال گذشته میلادی (۲۰۱۷ – ۲۰۱۸) بیش از ۵۰ میلیارد دلار درآمد داشتهاند.
مناقصات سیم و کابل در ایران فارغ از رشد تقاضای این محصولات، به جهت وجود فعالان بسیار در زمینه تولید انواع مختلف سیم و کابل شامل کابلهای مخابراتی، کابلهای فشار قوی، کابلهای مسی، مفتول، سیم لاکی و…، مواد اولیه لازم برای این صنعت و ماشین آلات تولید سیم و کابل از اهمیت بسیاری برخوردار است. مطابق آمار انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان سیم و کابل ایران بیش از ۱۳۰ شرکت فعال در زمینههای مذکور در حال فعالیت بوده که بیش از ۵۰ شرکت از این شرکتها در امر صادرات نیز فعالیت دارند. لازم به ذکر است که وجود معادن غنی مس و تولید بیش از ۳۵۰ هزار تن سیم و کابل در کشور، ایران را از واردات انواع مختلف سیم و کابل بینیاز کرده و مازاد تولید نیز به کشورهای همسایه از جمله عراق و افغانستان صادر میشود.
خرید و تأمین انواع کابل فشار قوی، متوسط و ضعیف، انواع کابلهای مسی با غلافهای گوناگون، انواع کابلهای شبکه مخابرات و کامپیوتر، انواع کابل افشان و نیمه افشان، کابلهای فیبر نوری، کابلهای خود نگه دار، انواع سیمهای آلومینیوم، سیمهای مهار و… از اهداف مناقصات سیم و کابل در ایران در سالهای اخیر بوده است. همچنین شرکتهای توزیع و نیروی برق مناطق شهرها و استانهای مختلف، شرکتهای مخابراتی و صنایع بزرگ کشور از جمله مناقصه گذاران سالهای گذشته بودهاند.
مقایسه تعداد مناقصات سیم و کابل در ۶ ماه نخست سال جاری و سال گذشته
تعداد مناقصات سیم و کابل در ۶ ماه نخست سال ۹۷ نسبت به دوره مشابه در سال ۹۶ حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است. در شش ماه نخست سال جاری بیش از ۶۰۰ مناقصه فراخوان عمومی داشته و این در حالی است که در همین حوزه و در ۶ ماهه نخست سال ۹۶، در حدود ۱۱۵۰ مناقصه برگزار شده است
افزایش درخواست استعلام بها سیم و کابل در کشور
در حالی که تعداد مناقصات سیم و کابل در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به همین دوره با افت ۵۰ درصدی رو به رو بوده است، تعداد استعلام بها سیم و کابل در همین مدت حدود ۲.۵ برابر شده است. در شش ماه نخست سال ۹۷ بیش از ۱۸۵۰ استعلام بها سیم و کابل منتشر شده و این در حالی است که در همین حوزه و در ۶ ماهه نخست سال ۹۶، در حدود ۱۱۵۰ مناقصه برگزار شده است.
بعد از رشد و رونق صنعت سیم ساختمان در سال ۹۵ و ۹۶ و بعد از تحریمهای سالهای ۹۱ تا ۹۴ با بازگشت تحریمها و کاهش تعداد مناقصات و پروژههای بزرگ میتوان رکود دوبارهای را در این حوزه شاهد بود. همچنین با توجه به کاهش مناقصات و در مقابل رشد استعلام بها در صنعت سیم و کابل میتوان نتیجه گرفت که ممکن است تعداد پروژههای بزرگ در این صنعت کمتر شده و به سمت پروژههای کوچکتر سوق داده شده است. لازم به ذکر است که یکی از دلایل این کاهش ۵۰ درصدی میتوان افت مصرف سیم و کابل در صنایع مصرفی نظیر برق و مخابرات نیز باشد.
در پایان تأکید میگردد ارقام و آمار مورد استفاده در این گزارش بر اساس اطلاعات موجود در پایگاه مناقصات و مزایدات هزاره شناسایی و استخراج شده است.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال آگهی های جدید مناقصه هستید «آگهیهای مناقصات برق، الکترونیک، مخابرات» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.