در مورد فرودگاه امام خمینی چه می دانید؟

در مورد فرودگاه امام خمینی چه می دانید؟

فرودگاه امام خمینی مرکز پروازهای بین المللی کشور است که مساحتی  بیش از ۱۴ هزار هکتار از شهر تهران را در اختیار دارد. این فرودگاه بزرگترین مجموعه حمل و نقل هوایی کشور است.

 فرودگاه بین المللی امام خمینی با میزبانی از ۷۰۰ پرواز خارجی در هفته (بر اساس آمار ارائه شده در ماه آگوست سال ۲۰۱۴) توانسته است تا به شاهراه اصلی ارتباطی ایران با کشورهای خارجی تبدیل شود. در ادامه این مقاله با سامانه مناقصه و مزایده هزاره همراه شوید.

فرودگاه امام خمینی

فرودگاه بین المللی امام خمینی در ۳۰ کیلومتری شهر تهران و در حوزه اداری و سیاسی شهرری (بخش فشافویه ری) تهران میان بزرگراه تهران-قم در یک سایت ۱۴ هزار هکتاری قرار گرفته است. این فرودگاه به عنوان جایگزین فرودگاه بین المللی مهرآباد طراحی شده است که در حال حاضر مهرآباد در بافت شهر تهران قرار دارد. فرودگاه امام توسط شرکت فرودگاه های کشور اداره می شود و مرکز فعالیت شرکت هایی مانند شرکت ‌های هواپیمایی ایران ایر،  ماهان،  آسمان،  قشم،  کاسپین،  تابان و زاگرس است.

تا ماه اوت ۲۰۱۴ فرودگاه امام خمینی میزبان بیش از ۴۰ شرکت هواپیمایی بود که با بیش از ۷۰۰ پرواز در هفته تهران را به دیگر شهرها در بیشتر از ۳۰ کشور جهان متصل می کرد. فاز یک فرودگاه امام خمینی دارای یک ترمینال مسافربری بوده که با ظرفیت جابجایی ۶/۵ میلیون مسافر و ۱۲۰ هزار تن بار در سال فعال است اما  فاز ۲ فرودگاه در حال ساخت است. در شهریور ۱۳۹۳پل ارتباطی میان فاز ۱ و ۲ با تغییر کاربری به عنوان ترمینال موقت حجاج مورد بهره‌ برداری قرار گرفت.

تاریخچه ساخت فرودگاه امام خمینی

طرح اولیه برای ساخت فرودگاه امام خمینی به پیش از انقلاب مربوط می شود. برای نخستین بار و در سال ۱۳۴۶ ، پیشنهاد ساخت این فرودگاه مجهز با هدف رفت و آمد میان کشورهای دیگر داده شده بود. سپس در ادامه، این طرح در سال ۱۳۵۱ با نام فرودگاه آریا مهر تصویب شد و بعد از ۵ سال شرکت های ایرانی و آمریکایی شروع به ساخت آن کردند. ساخت فرودگاه امام، در زمان انقلاب متوقف شد و مجددا در سال ۱۳۷۴ چند شرکت ایرانی و یک شرکت فرانسوی ساخت فرودگاه را دوباره شروع کردند که در نهایت، در سال ۱۳۸۳ فاز اول فرودگاه افتتاح شد.

پایانه های فرودگاه امام خمینی

فرودگاه بین المللی امام خمینی سه ترمینال دارد که در ترمینال شماره یک آن حدود ۶ میلیون مسافر با خرید بلیط هواپیما از طریق این ترمینال جابجا می شوند. ترمینال ۲ نیز با نام پایانه سلام برای همه پروازها استفاده می شود و این پایانه ظرفیت جابجایی ۵ میلیون مسافر را دارد. ساخت ترمینال سوم با نام ایرانشهر نیز در مرحله مطالعاتی است که بر اساس برآوردها با تکمیل آن ظرفیت پذیرش ۲۰ میلیون مسافر در سال را به تنهایی دارد.

بخش های فرودگاه امام خمینی

فرودگاه بین المللی امام خمینی دارای بخش هایی به شرح زیر است:

جایگاه تشریفات اختصاصی (CIP) :

این جایگاه، یک سالن تشریفاتی در سه طبقه است که به عنوان مجهز ترین بخش در فرودگاه به شمار می رود و مخصوص مسافرانی است که می خواهند برای قبل یا بعد از پرواز خود استراحت کنند. در این سالن، نوشیدنی های رایگان سرو می شود و شما می توانید از فروشگاه های موجود در این بخش خرید کرده و از اینترنت رایگان استفاده کنید.

بخش گذرنامه:

در این بخش ویزای فرودگاهی برای توریست ها صادر می شود، علاوه بر این، امور اداری، بازرگانی مربوط به سفر از طریق بخش ویزای وزارت امور خارجه مستقر در فرودگاه انجام می شود.

بخش گمرک:

در بخش گمرک به کارهایی مانند همراه داشتن کالا و ارز یا حیوانات خانگی و پرنده رسیدگی می شود.

در مورد فرودگاه امام خمینی چه می دانید؟

پست:

یک سرویس در قسمت بار فرودگاه وجود دارد که برای ارسال مرسولات به داخل و خارج از کشور از آن استفاده می شود. مرسولات از این قسمت به مرکز مبادلات ارسال شده و از طریق پست ویژه به مقصد مورد نظر، فرستاده می شود.

اورژانس:

خدمات مرتبط با اورژانس مانند اعزام بیماران به بیمارستان و رسیدگی به مصدومین از جمله اقداماتی است که توسط مرکز فوریت های پزشکی فرودگاه انجام می شود. علاوه بر این، یک قسمت هم به عنوان بخش قرنطینه وجود دارد که در آن بیماری های خاص واگیردار مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت مشاهده مورد مشکوک نمونه برداری شده و اقدامات لازم انجام می شود.

از بخش های دیگر فرودگاه امام خمینی به بخش های بسته بندی بار، امور جامه ‌دان و اشیای گمشده می توان اشاره کرد.

مناقصات و مزایدات فرودگاه امام خمینی

فرودگاه بین المللی امام خمینی، مانند دیگر نهادهای دولتی و خصوصی،  اقدام به برگزاری انواع مناقصات و مزایدات متنوع  می کند. این فرایندها با هدف همکاری بیشتر و بهتر با دیگر سازمان های دولتی و خصوصی و شفافیت مالی بیشتر در این سازمان ها انجام می گیرد. در فرایند مزایده یک فراخوان عمومی از سوی فرودگاه اعلام شده و شرکت کنندگان با ارسال اسناد و مدارک وارد فرایند رقابتی می شوند و در مزایده این فرودگاه، شرکت یا فردی که بیشترین قیمت را پیشنهاد کند، برنده است. مزایدات فرودگاه بین المللی امام خمینی، عمدتا در حوزه هایی مانند مزایده فروش آهن آلات و مصالح ساختمانی سوله ها و ساختمان های قدیمی، مزایده واگذاری مجموعه رستوران کافی شاپ و فست فود فرودگاه،  مزایده فروش اموال اسقاط و ضایعات و آهن آلات مازاد و غیره برگزار می شود. در مناقصه نیز برنده این فرایند شرکتی خواهد بود که در کنار دارا بودن شرایط کیفی لازم، کمترین قیمت پیشنهادی را ارائه کند. مناقصات فرودگاه امام در زمینه هایی مانند مناقصه زیرسازی، لکه گیری و تهیه و اجرای آسفالت، مناقصه خرید، نصب و راه اندازی چندین دستگاه علائم سطوح پروازی، مناقصه اجاره سازه های تبلیغاتی واقع در فرودگاه های کشور، مناقصه خرید تجهیزات روشنایی باند فرودگاه و غیره انجام می شود.

پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید « مناقصه های شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

وب سایت هزاره، پایگاه اطلاع رسانی مناقصات و مزایدات

جدیدترین اخبار و آگهی های مناقصات را درسایت هزاره ببینید

توسط

منبع

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم دریافت مناقصه و مزایده

فرم دریافت مناقصه و مزایده

مشاوره رایگان جهت دریافت سرویس اطلاع رسانی مناقصه و مزایده





پیوندها

مطالب پیشنهادی

صادرات خودرو سایپا

صادرات خودرو سایپا به ونزوئلا

اولین صادرات خودرو سایپا که شامل خودروهای کوییک و ساینا است؛ به ونزوئلا انجام شد. در طی این فرایند وزیر حمل و نقل و سفیر ونزوئلا نیز حضور داشتند. در ادامه این خبر با مجله