سازمان خصوصی سازی، مالک رحمتی در گزارش عملکرد خود به رئیس جمهور اظهار کرد: با توجه به ابلاغ آیین نامه مولدسازی در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۴۰۲ بعنوان یک برنامه راهگشا برای تامین منابع طرحهای نیمه کاره دولتی، تاکنون تقریبا ۴۹ جلسه شامل ۵ نشست کمیته پایش، ۲۱ جلسه هیئت عالی باحضور معاون اول رئیس جمهور و ۲۳ جلسه کمیته تخصصی مولدسازی برگزار شده است.با ما تا انتها این خبر از پایگاه ملی مناقصات کشور همراه باشید.
رئیس سازمان خصوصی سازی به تغییر رویکرد در مولدسازی اشاره کرد و افزود: مولدسازی یک امر گسترده است که در آن مدیران باید رویکردی درآمدی در پیش بگیرند، یعنی باید ابتدا هزینههای خود را دربیاورند و بعد بروند طرحهای در دست اقدام را عملیاتی کنند، به نحوی که در حال حاضر این طراحی و عملیات بهطور هم زمان درحال وقوع است و هم اکنون همه وظایف ساختاری و فرایندهای مولد سازی تقریبا بالای ۸۰ تا ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
وی به ارائه آمارهای مولدسازی پرداخت و خاظرنشان کرد: تاکنون ۱۸۰۳ دارایی مازاد به ارزش برآوردی ۱۲۹ هزار میلیارد تومان معرفی شده و طبق دستور شما آنها به پیمانکاران بزرگ کشور معرفی شده است، که چندین پیمانکار بزرگ لیست را از ما دریافت کرده اند و در حال گزینش هستند که بتوانیم طرحهای عمرانی نیمه تمام را از این مسیر تامین منابع کنیم.
رحمتی بر اهمیت ارزش افزایی دارایی های مازاد دولت تاکید کرد و گفت: در گذشته دستگاهها داراییهای خود را خام واگذار میکردند، مثلا دستگاهی یک زمینی داشت و آن را واگذار میکرد، ولی الان ما فرایند ارزش افزایی داریم یعنی آن زمین باید بیایید در کمیسیون ماده ۵ و بالاترین ارزش افزوده را پیدا کند و در نهایت با حداکثر قیمت کارشناسی فروخته شود. به عبارتی در مولد سازی خام فروشی ممنوع است و این یک مقدار فرایند را طولانی میکند. تاکنون ۴۷۱ ملک بزرگ ارزش افزایی شده که در مجاری قانونی برای اخذ مصوبات جریان دارد، همچنین ۸۵ ملک را آگهی کردیم که به اندازه ۲.۲ همت ارزش گذاری شده است.
رئیس سازمان خصوصی سازی از آخرین آمار بستههای رونق خبر داد و تشریح کرد: یکی از دستاوردهای خوبی که ما عملیاتی کردیم تعریف بستههای رونق و در کف میدان بود که در ۱۷ استان به ارزش تقریبی ۱۱ همت طرحهای وزارت بهداشت تامین منابع شدند و از طریق مولدسازی داراییهای مازاد استانی و با تصویب کمیته پایش و هیئت عالی انجام شد.
وی عملکرد امسال سازمان خصوصی سازی در فروش دارایی های مازاد دولت را معادل مجموع ۴ سال گذشته دانست و افزود: از سال ۹۸ حدود ۲۵۰ میلیارد تومان دارایی فروخته شده سال ۹۹ حدود ۱.۴ همت و ۱۴۰۱ حدود ۱ همت و ۱۴۰۲ حدود ۲.۲ دهم همت فروخته شد، پس تا کنون ۴.۴ دهم همت به اندازه ۴ سال گذشته واگذار شد. آنچه که مولد سازی را تسریع میکند، استفاده بهینه ازظرفیتهای آیین نامه متقن آن است که دست ما را در بهره وری حداکثری از داراییهای مازاد دولت باز کرده است.
رحمتی گفت: طبق برنامه مصوب، دستگاهها باید طرحهای چند ده هزار میلیار تومانی را از طریق مولدسازی اجرا کنند، اما وزارتخانهها اهتمام جدی در زمینه معرفی داراییها برای مولدسازی ندارند و یا کمتر دارند، به نحوی که بر اساس آمار موجود قطعی ما در سامانه سادا نزدیک به یک میلیون دارایی ثبت شده است؛ که از این یک میلیون آنچه برای مجموع دولتی است و ابهامی ندارد ۷۶۶ هزار دارایی مازاد برای وزارتخانههای ثبت شده است، در حالی که کل داراییهایی که به ما معرفی کردند به عدد ۲ تا ۳ هزارتا هم نمیرسد؛ و ما این انتظار را دارم که حضرتعالی تاکیدی در هیئت دولت بفرمایید که پیگیری شما به ما کمک خواهد کرد.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مناقصات جدید هستید «مناقصه های ستاد ایران » را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.