آنچه در این مطلب می خوانید:
ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با هدف پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و بر طبق ماده ۳۳ قانون مبارزه با مواد مخدر که در سال ۶۷ به تصویب رسیده است؛ تشکیل شده است. این ستاد بر اساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شده و همه عملیات اجرایی و قضایی و برنامههای پیشگیری و آموزش عمومی و تبلیغات علیه مواد مخدر توسط این مرکز صورت میگیرد.
در واقع ستاد مبارزه با مواد مخدر با هدف پیشگیری از اعتیاد و مبارزه با قاچاق مواد مخدر از هر نوع مانند تولید، توزیع، خرید و فروش و استعمال آنها شکل گرفته است و همه عملیات اجرایی و قضایی و برنامههای پیشگیری و آموزشی را نیز انجام میدهد. در این ستاد رئیس جمهور، رئیس ستاد است و دیگر اعضای آن دادستان کل کشور، وزیر کشور، وزیر اطلاعات، وزیر بهداشت، وزیر آموزش و پرورش، رئیس سازمان صدا و سیما، فرمانده نیروی انتظامی، رئیس دادگاه انقلاب اسلامی تهران، رئیس سازمان زندانها، فرمانده نیروی بسیج و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. ما در ادامه این مقاله از مجله هزاره به وظایف ستاد پرداخته و به فعالیتهای این ستاد در حوزه مزایدات اشاره میکنیم.
وظایف ستاد چیست؟
ستاد مبارزه با مواد مخدر در تمامی ابعاد مقابله با مواد مخدر مانند مقابله با ورود مواد مخدر به کشور، مقابله با عرضه، درمان و بازپروری و تبلیغات، اقدام به سیاستگزاری، برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت میکند. اما این کارها به روشهای زیر انجام میگیرند:
- تعیین و تصویب خط مشی اجرائی و قضائی و پژوهشی در کلیه ابعاد مبارزه با مواد مخدر.
- تعیین خط مشی لازم برای ورود به بخش خصوصی و تعاونی مانند انجام خدمات حمایتی، تاسیس انجمنهای خیریه و مردمی، کلینیکهای درمان و غیره.
- تصویب آئین نامهها و طرحها ارائهها شده از سوی دستگاههای اجرائی و قضائی.
- تصویب برنامه و بودجه سالانه ستاد و نظارت بر نحوه هزینه کردن این اعتبارات.
- نظارت بر حسن اجرای قانون و ارائه نظرات اصلاحی.
- ارزیابی عملکرد دستگاههایی که در ستاد عضو هستند.
مزایدات ستاد مبارزه با مواد مخدر
ستاد مبارزه با مواد مخدر مسئول ضبط و توقیف اموال موجود و کشف شده مجرمان در حوزه مواد مخدر است. این اموال که شامل انواع خودرو، ملک، ویلاهای لوکس و دیگر لوازم قاچاقچیان مواد مخدر میشود به نفع دولت ضبط شده و با مزایده گذاشتن آنها و فروش این اموال، درآمد حاصل با توجه به شرایطی که ستاد مبارزه با مواد مخدر تعیین میکند هزینه خواهد شد.
این اموال در درجه اول و در صورت تشخیص و نیاز ستاد مورد استفاده این ستاد قرار میگیرند اما در صورتی که دبیر ستاد آن را برای ماموریت و کارها لازم نداند، کمیسیون فروش ستاد اقدام به فروش این اقلام و با حضور نماینده سازمان کاشف با استفاده از فرایند مزایده و با رعایت قوانین خواهد کرد. در این شیوه شرکت کنندگان مبلغ پیشنهادی خود را در طی پاکتهایی که ارسال میکنند اعلام کرده و در صورتی که مبلغ آنها بیشتر از قیمت کارشناسی باشد و بالاترین قیمت پیشنهادی باشد، میتوانند برنده مزایده شوند. وجوه به دست آمده از مزایدات برای تجهیز و تقویت ستاد مبارزه با مواد مخدر و مبارزه با انواع تخلفات توسط این سازمان به کار گرفته خواهد شد.
خودروهایی که توسط این ستاد برای امر مزایده در نظر گرفته میشوند؛ روند خاصی را طی کرده و آن دسته از خودروهایی که حامل انواع مواد مخدر بودهاند باید ابتدا استعلام گیری آنها توسط مراجع قضایی انجام شده و سپس به فرایند مزایده وارد شوند.
پیشنهاد مطالعه: اگر به دنبال مزایدات جدید هستید «مزایده های اموال اسقاطی و مازاد» را در پایگاه اطلاع رسانی هزاره دنبال کنید.